top of page

Sigurnost podataka počinje u IT reku

Updated: Apr 22, 2022


VX IT rek sistem više nije novost, ali je i dalje atraktivan zbog rešenja koja su primenjena i prednosti koje donosi korisnicima. VX IT nudi maksimalnu slobodu konfiguracije pomoću online alata. Rezultat je potpuno definisan rek sa svim komponentama.

Zamišljen kao univerzalni modularni sistem, VX IT je bio dizajniran za sve uobičajene primene i njegova svestranost čini ga odgovarajućim za upotrebu bilo kao mrežnog ili serverskog reka, u visinama od 15U do 52U. Korisnici ga podjednako uspešno mogu upotrebiti za izgradnju EDGE infrastrukture, korporativnih data centara, modularnih IT kontejnera, energetski efikasnih kolokacijskih data centara kao i najvećih data centara i to u kombinaciji sa svim tipovima IT klimatizacije.

VX IT rek je idealna platforma za pouzdan smeštaj moderne IT infrastrukture i ispunjenje svih njenih zahteva, bilo da Vam je potreban mrežni rek za smeštaj patch panela ili HPC serverski rekovi za EDGE, kolokacijske ili hyperscale data centre, .


Brži izbor i poručivanje

Sa VX IT rekom Rittal iskorišćava pun potencijal digitalizacije: ceo proces izbora moguć je kroz online konfigurator koji vodi korisnika korak po korak kroz potrebne dimenzije, varijante i izbor pratećih elemenata pribora (www.rittal.com/vx-it). Rezultat je potpuno konfigurisani 3D model dostupan korisniku za dalju upotrebu. Indiviualno konfigurisana verzija IT reka se proizvodi sa veoma visokim kvalitetom u najsavremenijem proizvodnom pogonu.Sve verzije VX IT verzije dizajnirane u konfigutratoru tipski su testirane i sertifikovane sa svim njihovim komponentama u skladu sa međunarodnim standardima (IEC 62368, UL 2416, IEC 60950), tako da nije potrebna dodatna sertifikacija. Korisnik tako dobija maksimalnu slobodu i sigurnost prilikom izgradnje nove IT infrastrukture. IT menadžeri mogu uštedeti dragoceno vreme prilikom planiranja i nabavke, istovremeno sigurni sigurni da će sve komponente raditi u savršenom skladu.


Maksimalna kompatibilnost

VX IT nudi kompatibilnost sa postojećim Rittal RiMatrix sistemima i ostalom IT infrastrukturom izgrađenom od Rittal komponenti, što je izuzetno važno za postojeće korisnike. Moguće je zameniti individualne komponente u postojećim data centrima ili proširiti kapacitet prema potrebi uz potpunu kompatibilnost. Postojeća RiMatrix instalacija može se proširiti novim VX IT rekovima i komponenama pribora za klimatizaciju, UPS ili monitoring. Sigurnost investicije za postojeće Rittal data centre je obezbeđena!


Brza montaža bez alata

Rittal je mislio i na one koji rade u data centrima: sva primenjena rešenja su dizajnirana tako da su laka i jednostavna za primenu. Rittal je dosledno pratio ovaj princip prilikom razvoja VX IT reka. Instalacija je moguća gotovo bez upotrebe alata, korišćenjem “snap-in” tehnologije koja štedi vreme. Svi delovi poput bočnih stranica ili krovnih ploča se montiraju brzo i lako koristeći pomagala za pozicioniranje i “snap-in” pričvršćivanje. Nove bočne strane vertikalno podeljene i dostupne su kao opciona oprema, što korisnicima omogućava bolji pristup reku kako bi ubrzali instalacione radove i servis. Vertikalno podeljene bočne strane su opremljene jednostavnim šarkama, što znači da mogu da budu otvorene kao vrata a ipak ih je lako demontirati. Horizontalno podeljene bočne strane su i dalje dostupne, sa takođe jednostavnim bočnim pristupom reku.


Nosivost od čak 1.800 kg

Još jedna ključna odlika VX IT reka je poboljšana stabilnost, zahvaljujući poboljšanom dizajnu 19” rama. Kapacitet nosivosti je potvrđen internim testovima u Rittalu i eksternim sertifikatom od strane Underwriters Laboratorije (UL). Dostupne su dve verzije prema kapacitetu nosivosti: standardni VX IT rek koji dozvoljava statičko opterećenje od 1.500 kg i dynamic verzija VX IT reka koja omogućava statičko opterećenje od 1.800 kg.

Sve što reku treba

VX IT možete individualno konfigurisati prema potrebi, zahvaljujući širokom izboru dodatne opreme i pribora. Dodatna oprema za organizaciju prostora, uvod i vođenje kablova, nadzor fizičkih parametara, napajanje i hlađenje opreme. Dostupni su i drugi elementi za montažu u rek: PDU napojne letve, UPS sistemi, interna klimatizacija, rana detekcija i automatsko gašenje požara.


14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page